Zaštita podataka

Zaštita sigurnosti i poverljivosti Vaših ličnih podataka nam je vrlo važna i mi poslujemo u skladu sa primenjivim zakonima o zaštiti i bezbednosti podataka. Eksterni, nezavisni službenici za zaštitu podataka nadgledaju naše aktivnosti da bi se obezbedilo poštovanje pravnih propisa.


1. Lični podaci

U principu, dozvoljeno Vam je da posetite naš veb-sajt bez odavanja identiteta. Ukoliko nam pošaljete imejl ili obrazac za kontakt, Vaša poruka i lični podaci će biti korišćeni za komunikaciju sa Vama. Obrada poruke može zahtevati da se to prosledi nadležnim organima ili njihovim podružnicama ili pridruženim kompanijama NORMA Group SE. Stoga se Vaši lični podaci mogu prebaciti, pristupiti i/ili čuvati u različitim zemljama širom Azije, Evrope, Amerike i Australije. Neće biti prosleđeni trećim stranama izvan NORMA Group SE. Pregled lokacija NORMA Group SE može se naći ovde. Sve kompanije NORMA Group SE su posvećene jedinstvenom nivou zaštite podataka.


2. Pristup, ispravke, žalbe i upiti

Staramo se da se Vaši lični podaci čuvaju kao poverljivi i u skladu sa zakonima o privatnosti. Ukoliko verujete da se Vašim ličnim podacima rukuje na način koji nije u skladu sa tim zakonima, ili ukoliko želite da pristupite ili zahtevate ispravku informacija koje imamo o Vama, molimo da nas kontaktirate pismenim putem. Molimo obezbedite što je više moguće informacija da biste nam pomogli u pružanju što bržeg odgovora.


3. Podaci o korišćenju

Kada pristupite veb-sajtu, pružate nam podatke o korišćenju, na primer o rezoluciji ekrana, verziji pretraživača, pristupu internetu, operativnom sistemu, jeziku, dodatnim programima, o tome gde se nalazite (u pogledu zemlje ili regiona), i o mehanizmima za pretraživanje. Uskladišteni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe. Neće biti prosleđeni trećim stranama i neće biti analizirani u pogledu korisnika.


4. Bezbednost podataka

NORMA ispunjava sve tehničke mere predostrožnosti radi obezbeđivanja sigurnosti ličnih podataka. Radi zaštite Vaših ličnih podataka, koristićemo sve tehničke mere za zaštitu od neovlašćenog pristupa, manipulacije i uništavanja. Ukoliko lični podaci nisu više potrebni za bilo koju svrhu koja nam po zakonu omogućava korišćenje ili otkrivanje podataka, ili ukoliko ne moramo više da ih čuvamo po zakonu, onda trajno brišemo te podatke.

NORMA izričito navodi da se na prenos podataka na internetu (npr. neenkriptovanom kuminikacijom preko imejla) može uticati putem bezbednostih procepa i prenos možda neće biti u potpunosti zaštićen od pristupa trećih strana. Možete takođe da nam bilo kada pošaljete lične podatke, kao što su prijavna dokumenta, poštom, po potrebi.


5. Korištenje kolačića

Prilikom posjeta pojedinačnim stranicama kolačići se koriste za olakšavanje navigacije na web sučelju i analiza. Analiziranje podataka kako bismo razumjeli kako korisnici koriste mrežne usluge kako bismo ih mogli poboljšati. Ovi kolačići istječu nakon jednog dana ili kada je sesija zatvorena i ne sadrže osobne podatke (tj. Sadržaj kolačića se ne procjenjuje u odnosu na korisnika). Možete onemogućiti kolačiće u pregledniku. Pažljivo zapamtite upute proizvođača preglednika.

Ova web stranica koristi etracker tehnologiju (www.etracker.com) za prikupljanje podataka o ponašanju posjetitelja. Podaci se prikupljaju anonimno za upotrebu u marketingu i optimizaciji. Svi se podaci posjetitelja spremaju anonimnim korisničkim ID-om i mogu se upotrijebiti za skupljanje profila upotrebe. Kolačići se mogu koristiti za tu svrhu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u lokalnu predmemoriju posjetitelja. Moguće je koristiti ove kolačiće da prepoznaju posjetiteljski preglednik. Podaci prikupljeni etracker tehnologijom neće se koristiti za određivanje osobnog identiteta posjetitelja web stranice i neće biti sastavljeni osobnim podacima koji se odnose na osobu koja se naziva pseudonim, osim ako to zasebno ne dogovori. Prikupljanje i pohranjivanje podataka može se u bilo kojem trenutku opozvati u odnosu na buduće usluge.

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava "kolačiće", koji su tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo kako bi web-lokacija analizirala kako korisnici upotrebljavaju web mjesto. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice bit će prenesene na Google i spremljene na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama.

U slučaju da je IP adresa anonimna aktivirana na ovoj internetskoj stranici, IP adresa će se skratiti u području država članica Europske unije ili drugih stranaka Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima cijela IP adresa prvo će se prenijeti na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skratiti. IP anonimizacija je aktivna na ovoj web stranici.

Google će upotrijebiti te informacije u ime operatera ove web stranice u svrhu vrednovanja vaše upotrebe web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima web mjesta za operatore web mjesta te pružanja ostalih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta.

IP adresa, koju vaš preglednik prenosi u okviru Google Analyticsa, neće biti povezan s drugim podacima koje Google posjeduje. Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u pregledniku, no napominjemo da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice. Isto tako, možete isključiti praćenje usluge Google Analytics s učinkom za budućnost tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak preglednika za isključivanje usluge Google Analytics za trenutačni web-preglednik: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl= hr.

Kao alternativa pregledniku Addon ili unutar preglednika na mobilnim uređajima, možete kliknuti ovu vezu kako biste u budućnosti isključili Google Analytics na ovoj web stranici (isključivanje se odnosi samo na preglednik u kojem ste postavite je i unutar ove domene). Kolačić za isključivanje će biti pohranjen na vašem uređaju, što znači da ćete morati ponovo kliknuti ovu vezu ako izbrišete kolačiće.

6. Izričita saglasnost

U slučaju da ste nam pružili lične podatke, izričito ste saglasni sa prikupljanjem, obradom i upotrebom u sve svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Ukoliko odlučite da ne treba da koristimo Vaše lične podatke da bismo Vas kontaktirali, molimo obavestite nas o tome i informacije neće biti korišćene u te svrhe.

7. Izmene Politike privatnosti

Možemo pregledati i ažurirati Politiku privatnosti sa vremena na vreme. Ukoliko se takvo ažuriranje desi, najnovija verzija Politike privatnosti će biti postavljena na naš veb-sajt.

8. Kontaktiranje službenika za zaštitu podataka

Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na svako pitanje koje možete imati u vezi sa zaštitom podataka. Službenik za zaštitu podataka NORMA Group SE:

The Data Protection Officer
dataprotection@normagroup.com
telefon: +49 (6181) 6102-0


Poslednje ažuriranje mart 2017.